Fakta om WordPress du nog inte känner till [Infografik]

WordPress är det mest använda content management systemet på marknaden. WordPress bygger på standardkomponenter vilket gör utvecklingstiden kort och hjälper till att hålla kostnaderna för förvaltning nere.

Man kan säga att WordPress välförtjänt har blivit ett globalt fenomen med miljoner av hemsidor inklusive några av världens mest kända.

Nästan 60 % av hemsidor med ett content management system använder WordPress, det vill säga över 17 000 000. Den senaste versionen av WordPress, version 4.6 har laddats ned nästan 4 miljoner gånger. Det betyder att plattformen inte bara består av gamla hemsidor som inte längre underhålls.

Över en halv miljard ord publiceras varje dag året runt på hemsidor som drivs av WordPress och 70 miljoner nya inlägg publiceras varje månad. Några av de som publicerar är The New York Times, Forbes, Mashable, TechCrunch, The Wall Street Journal, Reuters och så vidare.

WordPress tillhandahåller en nästan oändlig mängd anpassningar som kan användas på hemsidan.

Det finns över 45 000 plugins eller tillägg som är gratis och som ger utökad funktionalitet. Också mer än 4 000 gratisteman även om det är bättre att köpa ett tema för att säkerställa tillgången till nya versioner och hemsidans underhåll. I skrivande stund har Themeforest som är den största marknadsplatsen för WordPress teman 9 664 teman till försäljning. Alla teman kan anpassas efter behov.

Samtidigt för den som är kreativ och teknisk finns möjlighet att bygga en WordPress hemsida från grunden. Det betyder att allt är möjligt i stort sett. Kravet är djup kunskap i content management systemet, html, css, mm. Resultatet är en slutprodukt unik jämfört med alla andra hemsidor som använder WordPress.

Kolla den här Infografiken från Skilled.co ett företag som ger verifierade recensioner av webbutvecklingstjänster. Infografiken beskriver ett antal fakta kring WordPress.


Presented by Skilled.co